شاهین غازی بیات متولد 29 خرداد سال 1362 در تهران است. وی از کودکی علاقمند به مطالعه و انجام آزمایشهای حوزه فیزیک و شیمی بود، بطوری که در سن 12 سالگی یک آزمایشگاه نسبتاً مجهز برای انجام آزمایشهای کتب علوم و تحقیقات حرفه و فن خود درست کرده بود. این علاقمندی باعث شد تا در مقطع دبیرستان در المپیاد آزمایشگاه فیزیک شرکت کند و رتبه اول منطقه 5 آموزش و پرورش شهر تهران رو به خود اختصاص دهد و در مرحله استانی رتبه دوم را کسب کند، ولی از کسب رتبه در مرحله کشوری بازماند.
با تلاشهای مستمر خود در سالهای 79 و 80 دورههای مختلف روش تحقیق را شرکت کرده و موفق شد اولین اختراع خود را تحت عنوان "رادیاتوری جهت کاهش رسوب و صرفهجویی در مصرف سوخت" به ثبت رساند، که این اختراع در بسیاری از مسابقات داخلی از جمله جشنواره جوان خوارزمی توانست رتبههای ارزندهای را کسب کند.
وی دیپلم خود را در رشته ریاضی فیزیک گرفته و در سال 1382 در رشته نرمافزار کامپیوتر وارد دانشگاه آزاد واحد کرج شد. دومین اختراع خود را در سال 1383 تحت عنوان "کمربند ایمنی هوشمند" با کمک یکی از دوستانش ایمان امین زاده به ثبت رساند، که این اختراع نیز در مسابقات دانشگاه آزاد اسلامی حائز رتبه اول گشت.
سومین اختراع شاهین غازی بیات در سال 1384 با همکاری خواهرش تحت عنوان "تشک خوشخواب هوشمند محافظ در برابر بیماریهای پوستی" به ثبت رسید، این اختراع توانست جدایی از کسب رتبههای ملی، رتبه سوم جهان (مدال برنز) را در مسابقات بینالمللی اختراعات سوییس و دیپلم افتخار این مسابقات را نیز کسب کند.
در سال 1383 هم زمان با فعالیتهای علمی و دانشگاهی از سوی جناب آقای رحیم عبادی رئیس وقت سازمان ملی جوانان به عنوان رئیس هیأت مؤسس فدراسیون نخبگان جوان انتخاب شد، که پس از تلاشهای مستمر، موفق به افتتاح این فدراسیون در بهار سال 1384 گردید و در انتخابات اعضای هیأت رئیسه فدراسیون به عنوان رئیس فدراسیون نخبگان جوان از سوی نخبگان حاضر در مجمع عمومی فدراسیون انتخاب شد.
در سال 1387 مشغول به مطالعه بر روی انواع هشدار دهندههای نشت گازهای خطرناک شد که به کمک دو تن از دوستان خود در تابستان سال 1388 موفق به ثبت چهارمین اختراع خود تحت عنوان "سامانه ایمنی ابزار دقیق اندازهگیری میزان گازهای خطرناک" گردید. پس از ثبت این اختراع با توجه به تجهیز یکی از بهترین آزمایشگاههای نشت یاب گاز در شرکت خود مطالعاتش را روی نشتیابی گاز در خودروهای گازسوز ادامه داد و توانست در بهمن همان سال پنجمین گواهینامه ثبت اختراع خود را تحت عنوان "سامانه ایمنی و ابزار دقیق اندازهگیری غلظت گازهای CNG و LPG در داخل خودروهای موتور دوگانه سوز" به ثبت رساند.
ششمین اختراع وی در سال 1389 و با موضوع بهینهسازی مصرف برق به ثبت رسید. این اختراع که هدفش از بین بردن مشکلات بوجود آمده برای مصرف کنندگان برق به واسطه تلفات برق بود پس از داوری در اداره ثبت اختراعات با نام "سامانه اصلاح کننده و فیلتر کننده جریان و راکتیو برق در مدارهای کوچک و نیمه صنعتی" گواهینامه ثبت اختراع دریافت کرد.
غازی بیات در سال 1392 به دانشگاه بازگشت و با تغییر رشته وارد کلاس مدیریت بازرگانی گردید و لیسانس مدیریت بازرگانی را در بهار سال 1394 کسب کرد و بلافاصله در رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از ارائه پایاننامه خود تحت عنوان "پیشبینی قیمت سهام شرکتهای خودروسازی پذیرفته شده در بورس با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی" در تابستان 1396 در این رشته فارغالتحصیل گردید.
شاهین در تیر ماه سال 1397 مجدد به دنیای دانشجویی برگشت و تحصیلات خود را در پردیس بین المللی جزیره کیش دانشگاه صنعتی شریف در رشته مدیریت عالی کسب و کارهای نوین به صورت مجازی ادامه داد و در اول تیر سال 1398 پس از پاس نمودن تمامی دروس با نمره عالی فارغالتحصیل شد. بلافاصله بعد از پایان آن در تاریخ 15 تیر سال 1398 مجدداً شروع به تحصیل در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در رشته دکترای مدیریت حرفهای کسب و کار (DBA) نمود و در شهریور سال 99 پس از شرکت در آزمون جامع، موفق به اخذ مدرک دکترای مهارت محور در رشته فوق گردید.